Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rukometaši Slobode u Tuzli dočekuje Gradačac

Preuzmite sliku

Rukometni klub Sloboda u utakmici 9. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Tuzli dočekuje ekipu Gradačca. Utakmica je zakazana u srijedu u Maloj dvorani SKPC Mejdan.

Generalni sekretar kluba Ademir Hajdarhodžić na pres-konferenciji je predstavio novog šefa stručnog štaba Sinišu Markotu, sa kojim je uprava dogovorila saradnju.

– Samim dolaskom trenera Markote, klub pokazuje da ne odustaje od svog prvobitnog cilja, a to je što bolji plasman u Premijer ligi i odbrana naslova osvajača Kupa Bosne i Hercegovine. Šef je svoj debi na klupi imao u Zavidovićima u prethodnom kolu, dok mu je utakmica protiv Gradačca prva pred domaćom publikom. Iskoristio bih priliku da zahvalim doskorašnjem treneru Zoranu Kastratoviću, koji je nakon nekoliko loših rezultata podnio ostavku, kao i Nedimu Đugu koji je vodio ekipu u prelaznom periodu. Ovim putem želim da pozovem publiku i navijače da budu naš osmi igrač – rekao je Hajdarhodžić.

Novi trener Slobode kazao je da je u Tuzlu došao prije 15 dana, te da još uvijek upoznaje ligu.

  • – Morat ćemo uložiti maksimalni napor kako bismo ostvarili što bolji rezultat protiv kvalitetne i iskusne ekipe Gradačca. Igrači će morati dati sve od sebe i nadam se da će na krilima publike koju očekujemo u velikom broju doći do pobjede. Zdravstveno stanje ekipe je odlično, kao i atmosfera. Malo nas je poremetio izostanak Alena Ovčine koji je bio sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine – kazao je Markota.

    Igrač Slobode Alen Ovčina smatra da će se protiv Gradačca igrati “prava muška utakmica”.

  • – Naš fokus će biti na odbrambenim zadacima kako bi iz kontre i polukontre dolazili do što lakših golova. Dobro poznajemo ekipu Gradačca. Mi ćemo dati svoj maksimum i pokazati kvalitet koji posjedujemo kako bismo se pridružili samom vrhu tabele. Ovim putem želim da pozovem navijače da dođu da nas podrže – kazao je Ovčina, saopćeno je iz RK Sloboda.

    Utakmica RK Sloboda – RK Gradačac je zakazana za srijedu u 18 sati i 30 minuta u Maloj dvorani SKPC Mejdan.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje