Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rukometaši Slobode u petak igraju zadnju pripremnu utakmicu

Preuzmite sliku

Rukometaši tuzlanske Slobode odigrat će svoju zadnju pripremnu utakmicu protiv Rukometnog kluba Slavija Istočno Sarajevo. Dva kluba odmjerit će snage u petak, 14. septembra sa početkom u 18.30 sati u tuzlanskom Mejdanu.

U sklopu priprema za naredno prvenstvo rukometaši tuzlanske Slobode odigrali su šest pripremnih utakmica. Tako je u Tuzli Sloboda slavila protiv Dervente rezultatom 40:29, a zatim je u Osijeku i Vogošći doživjela poraz Osijek – Sloboda 34:25, Vogošća Poljine Hills – Sloboda 34:19. I pored trećeg poraza u pripremnim utakmicama, tuzlanski rukometaši ostavili su dobar dojam. Tim više što su nastupili bez povrijeđenih, bitnih igrača a rezultat je bio RK Bosna Visoko – RK Sloboda Tuzla 31:29.

Drugu pobjedu u pripremnom razdoblju rukometaši tuzlanske Slobode ostvarili su u susretu protiv brčanske Lokomotive i to rezultatom 26:23. U uzvratnom susretu sa ekipom Bosne iz Visokog RK Sloboda Tuzla je upisala, na svojoj šestoj pripremnoj utakmici, i treću pobjedu i to rezultatom 30:24. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,