Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rukometaši Slobode tijesno slavili u kantonalnom derbiju protiv Konjuha

Preuzmite sliku

U utakmici 22. kola Premijer lige za rukometaše, večeras je u dvorani Mejdan u Tuzli domaća Sloboda pobijedila ekipu Konjuha iz Živinica rezultatom 27:26 (16:16).

Iako je Sloboda u ovom susretu bila favorizovana do pobjede se došlo teže od očekivanog. Susret je obilježilo 12 izjednačenja rezultata što dovoljno govori o jednakom omjeru snaga na terenu.

U prvom poluvremenu, nakon što su se ekipe smjenjivale u vodstvu od jednog gola,  Sloboda je prvi put u 17. minuti otišla na +2 (10:8). Gosti su pretkraj poluvremena sustigli prednost i ponovo došli u vodstvo – 15:16, da bi taj dio utakmice ipak završio u egalu – 16:16.

U nastavku u 41. minuti “solari” kod rezultata 18:18 prave seriju od 3-0 i odlaze prvi put na +3 (21:18).

  • U nastavku nakon niza promašaka Bubić zabija za 25:21 izgledalo je da je susret “prelomljen” u korist domaćina.

    Ipak, uporni Živiničani koristili su svaku pogrešku domaćina, pa su u 29. minuti golom Husića došli na samo gol zaostatka – 27:26.

    U posljednjih minutu utakmice, Tuzlaci su dva puta promašili s krila, a gosti napad za izjednačenje i tu je bio kraj susreta.

    U redovima Slobode najefikasniji su bili Ovčina 6 (1), Bubić 5, Suhonjić, Đurović i Bečić po 3. U ekipi Konjuha pogocima su prednjačili Smajić i Husić po 7, te Dautović sa 4 gola.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,