Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rukometaši Slobode sutra u Mejdanu protiv Zrinjskog otvaraju novu sezonu (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

Utakmicama prvog kola sutra počinje nova sezona rukometne Premijer liga BiH za muškarce.

Podmlađena ekipa RK Sloboda sa četiri nova igrača ima velika očekivanja u novoj sezoni. Slast pobjede rukometaši Slobode, koje će sa klupe predvoditi Mirza Bulić, mogi bi osjetiti već sutra kada im u goste dolazi Zrinjski iz Mostara koji je ostao bez svog najboljeg igrača Delića koji će karijeru nastaviti u Francuskoj.

Iako oslabnjeni sa nekoliko iskusnih prvotimaca očekivanja uprave kluba u novoj sezoni su velika. “Pripreme su odrađene na visokom nivou, odigrano je šest kontrolnih utakmica. Za prvi dio sezone zahvaljujući našim prijateljima i sponzorima obezbijedili smo sredstva tako da o tom segmentu nakon dugo godina nećemo da brinemo” – kazao je predsjednik kluba Samir Sejranić koji je iskazao nezadovoljstvo o nekorektnom odnosu kompanije “Vitinka” iz Kozluka koja na osnovu sponzorskog ugovora RK Sloboda nije uplatila sredstva u iznosu od 1.500 KM.

Šef stručnog štaba RK Sloboda Mirza Bulić je istako kako je tokom priprema imao pomoć profesora sa fakulteta za tjelesni odgoj i sport Dr. Sc. Jasmina Zahirovića kako bi ekipu maksimalno fizički pripremio.

Najvažnije je da svi igrači budu zdravi i nesmetano obavljaju treninge i igraju utakmice. Siguran sam da ćemo iz kola u kolo postizati sve bolju formu” – kazao je Bulić koji smatra da je njegova ekipa favorit u sutrašnjem meču protiv Zrinjskog.

Predstavnici RK Sloboda kazali su da ove sezone za cilj imaju sami vrh tabele, a neskromno su najavili da će iz njihove ekipe biti i reprezentativaca Bosne i Hercegovine.

Utakmica između RK Sloboda i Zrinjskog igra se sutra od 18 sati u maloj dvorani Mejdan. Cijena ulaznice iznosi 3 KM s tim što su u prodaju puštene i sezonske ulaznice po cijeni od 20 KM uključujući i utakmice KUP-a BiH. Opširnije pogledajte u video prilogu članka. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje