Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rukometaši Slobode ponovo u društvu najboljih (FOTO)

Preuzmite sliku

Rukometaši Slobode danas su u Maloj dvorani Mejdana odigrali zadnju utakmicu Prve lige FBiH – grupa Sjever.

Protivnik popularnim “Solarima” bila je ekipa RK Lukavac koja obzirom na ogromnu razliku u kvaliteti nije imala nikakvih šansi ekipa da ugorzi ubjedljivu pobjedu rukometaša Slobode koji se sasvim zasluženo ponovo vraćaju u društvo najboljih.

Već nakon prvog poluvremena rukometaši Slobode uspjeli su ostvariti značajnu rezultatsku prednost, a rezultat na semaforu je glasio 16:7.

U nastavku utakmice Sloboda je povećavala rezultatsku razliku pa su tako na kraju slavili pobjedu od 34:18 nakon čega je uslijedilo i slavlje zbog izborenog povratka u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Nakon završetka utakmice kapitenu Slobode Davoru Kadiću uručen je pobjednički pehar, a igračima, trenerima i članovima vodstva kluba uručene su zlatne medalje.

Rukometaši Slobode nakon 25. kola zablistali su na prvom mjestu sa ukupno 66 bodova mjesta sa 22 pobjede i samo jednim porazom

Strijelci za Slobodu bili su Kerim Torlaković šest, Davor Kadić pet, Adi Omeragić četiri, Arnad Hamzić, Dino Mehić i Enes Skopljak po tri, Emir Suhonjić i Edin Cerić po dva, dok su po jedan pogodak postigli Admir Kišić, Mirza Jusufović, Harun Hamzabegović, Semir Memić, Amer Denjo i Darko Ilić.

U ekipi RK Lukavac pogotke su postigli Enes Delić i Ajdin Džibrić po četiri, Damir Ahmetović i Ermin Rizvić po tri, dok su po dva pogotka postigli Almin Iljazagić i Anel Hodžić.

Podsjetimo, Sloboda je svoju posljednju utakmicu trebala igrati protiv Bosna Visoko 2 koja je izbačena iz takmičenja pa su tako povratak u Premijer ligu rukometaši Slobode obezbijedili i proslavili na domaćim parketu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje