Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rukometaši Slobode dočekuju Slogu: ‘Srce ćemo ostaviti na terenu, a bodove u Tuzli’

Preuzmite sliku

Rukometni klub Sloboda danas je na konferenciji za medije najavio utakmice 8. kola Prve lige FBiH i Premijer lige BiH koje će se odigrati u nedjelju u Mejdanu, i to: RK Sloboda 2 i RK Krajina u 16 sati, nakon čega slijedi premijerligaška utakmica RK Slobode i MRK Sloge.

Kako je istakao na početku konferencije za medije novi trener RK Slobode Nedžad Mašić, nakon svih godina koje je proveo kao trener u Turskoj i nakon nekoliko ponuda koje je dobio u našoj zemlji, RK Sloboda ipak je bila najbolji izbor.

„Od Uprave kluba, mojih igrača pa do samih ambicija u klubu, moja odluka su bili crveno-crni. Od prvog dana treniramo u Mejdanu, radimo punom parom i spremamo se za nadolazeće utakmice. Sa mnogo rada i truda smatram da ćemo ove sezone ostvariti naše ciljeve te napraviti velika iznenađenja u Premijer ligi BiH. Uz podršku naše publike i navijača očekujemo jednu dobru utakmicu već u nedjelju kada ćemo ostaviti srce na terenu, a bodove u Tuzli“, rekao je trener Mašić.

  • Kapiten RK Slobode Davor Kadić objasnio je da su promjenom šefa stručnog štaba došla i nova pravila na koja se njegova ekipa navikava.

    „Trebat će vremena da se upoznamo sa novim sistemom rada, ali svakako smo svi tu radi ostvarivanja što boljeg cilja, tako da znamo šta nam je činiti. U goste nam dolazi jedna dosta kvalitetna ekipa, koja je trenutno bolje rangirana u odnosu na nas. No to neće promijeniti odnos prema našoj igri i jedino što nas zanima u ovom meču su tri boda, koja će nam olakšati put ka vrhu tabele“, završava Kadić.

    Ekipa Slobode 2 koju predvodi trener Nedim Đug ove sedmice nije imala niti jedan zajednički trening zbog nedostatka slobodnih termina u Mejdanu, ali ipak spremna dočekuje ekipu RK Krajine iz Cazina.

    „Nakon dobrog starta u prvenstvu sa tri pobjede, nastupila su tri poraza, može se reći protiv jačih i kvalitetnijih ekipa koje se bore za ulazak u Premijer ligu BiH, kao što su ekipe Krivaje, Čelik Juniora i Gradačca. Protiv ekipa RK Krivaje i RK Gradačca odigrali smo dobre i kvalitetne utakmice, ali protiv ekipe Čelik Juniora smo totalno podbacili u igri. Međutim,  razumljivo je da jedna mlada i neiskusna ekipa ima oscilacije u igri. U nedjelju pozivamo sve ljubitelje rukometa na dupli program u Mejdanu kada očekujemo dobru i borbenu igru naših poletaraca i osvajanje nova tri boda“, naglašava Đug. Kapiten RK Sloboda 2 Ermin Jusić, i pored toga što respektuje Krajišnike, smatra da je njegova ekipa bolja i da pobjeda ne bi trebala doći u pitanje. (Foto: Arnaut | Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje