Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rukometaši Slobode dočekuju Izviđač: “Zalaganjem i borbenošću na terenu možemo doći do novih bodova”

Preuzmite sliku

Rukometni klub Sloboda danas je na press-konferenciji najavio utakmicu 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv rukometnog kluba Izviđač. Utakmica je zakazana u subotu sa početkom u 17 sati u Maloj dvorani SKPC Mejdan, bez prisustva publike.

Povodom ove utakmice medijima su se obratili trener Davor Kadić i igrači Slobode Anes Bečić i Edin Klis.

”Sutra nas očekuje jako zahtjevan duel protiv Izviđača. Tim iz Ljubuškog će pokušati da popravi utisak sa našeg poslijednjeg duela iz finala Kup-a Bosne i Hercegovine. Čak su se pojavile i određene izjave u kojima su na neki način najavili i proglasili pobjedu u subotu. Mi mirno i hladne glave dočekujemo ovaj meč. Ruku na srce, iza nas je težak period što se tiče zdravstvenog biltena igrača. Desile su se neke nepredviđene stvari koje su nam otežale posao. Bez obzira na sve, ovo je utakmica na kojoj ćemo morati dobro oznojiti dres, boriti se za svaku loptu, odigrati jaku, mušku odbranu i vjerujem slaviti na kraju utakmice. Vjerujem da ćemo na teren izaći jako motivisani i željni novih bodova koji će nam omogućiti da ostanemo na visokoj poziciji.” izjavio je trener Davor Kadić.

  • Desno krilo Slobode Anes Bečić dobro poznaje ekipu Izviđača:

    ”Bio sam član Izviđača u sezoni 2018/2019 i igrao sa tim momcima koji iz dana u dan izrastaju u prave igrače. Radi se o jednoj mladoj ekipi koja igra brz rukomet. Naravno, uvijek očekujem pobjedu i idem na pobjedu, pa tako i u ovoj utakmici. Istina je da nismo kompletni, ali zalaganjem i borbenošću na terenu možemo doći do novih bodova.” kazao je Bečić prisutnima.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,