Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rukometaši Gračanice u finišu utakmice slomili otpor Slobode

Preuzmite sliku

U susretu 15. kola Premijer lige BiH za rukometaše, večeras je u dvorani Luke u Gračanici istoimena domaća ekipa pobijedila tuzlansku Slobodu rezultatom 29:25 (15:14).

Skoro cijelo prvo poluvrijeme igralo se gol za gol, uz veliki broj izjednačenja, da bi domaćin u posljednjim minutama poveo 15:12. Ipak, na odmor se otišlo samo s golom prednosti za Gračanicu.

U nastavku skoro ista slika, s tim što su Tuzlaci u 48. minuti preokrenuli rezultat na 20:21 golom Davora Kadića i to s dva igrača manje.

Domaćini su potom s dva uzastopna gola, Vladimira Tomića i Adija Džinovića, ponovo poveli 22:21, a posljednje izjednačenje rezultata bilo je u 48. minuti golom Jovana Talevskog (22:22).

Igrači Slobode posustali su u posljednjim minutama utakmice, primili su pet, a nisu postigli nijedan gol, pa je Gračanica u 56. minuti otišla na nedostižnih 27:22 što je bilo dovoljno za njihovu 11. pobjedu, dok je Sloboda ekipa koja u gostima ne zna za trijumf, ostavši na 22 boda u sredini tabele.

Ekipu Gračanice do pobjede su vodili Vladimir Tomić i Dušan Živanov sa po 9 golova, dok su najefikasniji u sastavu Slobode bili Davor Kadić sa 7, te Arnad Hamzić i Jovan Talevski sa po 5 golova. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,