Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rukometaši BiH večeras u Mejdanu za historiju

Preuzmite sliku

Najbolji rukometaši Bosne i Hercegovine večeras će u meču protiv Bjelorusije pokušati upisati pobjedu ili barem remi, što bi bh. selekciji donijela prvi plasman na smotru najboljih rukometnih selekcija Evrope. 

Selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, Bilal Šuman jučer je istaknuo da očekuje težak meč, jer Bjelorusija dolazi u jačem sastavu nego što je bila u Minsku.

– Znamo šta nam pobjeda donosi. Motivirani smo da, zajedno s publikom, ostvarimo i ovdje proslavimo plasman na Evropsko prvenstvo. Bjelorusija je fizički veoma jaka selekcija koja igra  brzo, imaju dobru tranziciju i jako su neugodni – rekao je Šuman.

Šuman za večerašnji meč neće moći računati na Vranješa, Vegara, Nuića i Tarabochiu, a pozvani su Puljizević i Hadžiomerović.

Utakmica 5. kola kvalifikacija za evropsko prvenstvo 2020. godine između selekcija BiH i Bjelorusije će biti odigrana večeras u tuzlanskom “Mejdanu” s početkom u 20.00 sati. U drugom susretu naše grupe u gradu Vantaa igraju Finska – Češka. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,