Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rukometaši BiH u Mejdanu propustili meč loptu protiv Bjelorusije (FOTO)

Preuzmite sliku

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u tuzlanskom Mejdanu poražena od Bjelorusije sa 31:25 (17:12) u pretposljednjem susretu kvalifikacija za nastup na Evropskom prvenstvu koje u januaru naredne godine zajedno organizuju Austrija, Švedska i Norveška.

Bh. rukometaši propustili su priliku da kolo prije kraja osiguraju jednu od prve dvije pozicije u Petoj grupi i direktno izbore nastup na Evropskom prvenstvu.

Tokom gotovo cijelog susreta Bjelorusija je bila bolja tim. Veliku prednost gosti su ostvarili već u prvih 30 minuta koje su riješili u svoju korist rezultatom 17:12.

Čvrstom igrom u odbrani i efkasnim napadom gosti su nastavali i u dugom poluvremenu ne dozvolivši ni jednog trenutka našim rukometašima da ugroze ubjedljivo vodstvo.

Goste su do zaslužene pobjede vodili Kuleš i Šilovič sa po sedam golova, dok je bh. timu najefikasniji bio kapiten Mirsad Terzić sa šest golova.

Za četiri dana izabranike selektora Bilala Šumana očekuje teško gostovanje u Ostravi protiv Češke, koja je danas savladala Finsku sa 26:22 i preuzela vodeću poziciju u Petoj grupi.

U slučaju novog poraza bh. rukometašima ostaje nada da se nađu u krugu četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije iz osam kvalifkacionih grupa koje također direktno idu na EP. (Fena | Foto: Blicko Junior)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,