Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rukometaši BiH poraženi od Litvanije u Kaunasu

Preuzmite sliku

Popularno

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je u susretu 4. kola Druge grupe kvalifikacija za evropsko prvenstvo danas u Kaunasu poražena od selekcije Litvanije sa 19:15 (10:7).

Izabranici selektora Dragana Markovića odigrali su najlošiju utakmicu u ovim kvalifikacijama i pretrpjeli drugi poraz koji im je umanjio šanse za odlazak na EP.

Litvanci su se, kao i u prvom meču u Cazinu, pokazali kao izuzetno težak protivnik za bh. rukometaše koji su samo u prvih sedam-osam minuta bili na očekivanom nivou.

Reprezentacija BiH dobro je otvorila meč i bez većih problema povela s tri gola razlike 1:4. No, uslijedio je neshvatljiv pad u igri. Bezidejnost u napadu rukometaše BiH koštala je nepostignutog gola više od deset minuta, što su iskoristili Litvanci i u 15. minuti došli do poravnanja, a ubrzo potom i do vodstva koje je na kraju poluvremena iznosilo tri gola. Nemoć u igri bh. reprezentacije u napadu najbolje pokazuje podatak na u dva navrata nisu uspijevali postići pogodak s igračem više.

Početak drugog poluvremena nije donio promjenu na terenu, s obzirom na to da su domaći sa dva vezana gola došli do najveće prednosti (12:7.). Tračak nade donio je pogodak Prcea, potom odbrana Burića, te prvi gol Savića sa smanjenje zaostatka na tri gola. Uslijedilo je dvostruko isključenje za Litvance što su bh. reprezentativci iskoristili i u 43. minuti se u potpunosti vratili u igri, došavši na samo gol zaostatka (13:12).

No, to je bilo sve što su učinili, pošto su Litvanci ponovo uspjeli nametnu svoj ritam igre i za tri minute doći do nove prednosti od tri gola koju su održali do kraja.

Najefikasniji u reprezentaciji BiH bili su Nikola Prce i Senjamin Burić sa četiri pogotka, dok je Benjamin Burić imao deset odbrana.

Rukometaši BiH nakon ovog poraza ostali su na drugoj poziciji na tabeli, a naredni meč koji bi mogao biti odlučujući za drugu poziciju u grupi igrat će 11. juna protiv Bjelorusije. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,