Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rukometaši BiH poraženi od Austrije rezultatom 23:21 (FOTO)

Preuzmite sliku

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od selekcije Austrije s 23:21 (11:12), u drugoj utakmici B-grupe Svjetskog prvenstva u Kataru nakon.

Oba tima su u prvom dijelu utakmice postigla mali broj golova. Nakon prvih deset minuta rezultat na semaforu glasio je 3:3.

U nastavku susreta igralo se gol za gol, a BiH je do prvog vodstva došla u 18 minutu. Nešto bolja igra u drugom dijelu poluvremena donijela je u 25. minutu dva gola prednosti bh. rukometašima.

Nekoliko grešaka bh. tima iskoristili su Austrijanci za smanjenje rezultatskog deficita, te se na odmor otišlo pri rezultatu 12:11 za BiH.

Drugo poluvrijeme obilježila je loša igra reprezentacije BiH, te veliki broj isključenja s obje strane. Austrija je do novog vodstva došla u 37. minutu (14:13) i od tog trenutka je rasla do pet golova razlike (19:14) u 48. minutu utakmice.

Reprezentacija BiH je loše igrala u napadu i čak deset minuta drugog poluvremena nije uspjela postići pogodak. Nakon 20 minuta igre bh. rukometaši su postigli samo tri gola, naspram devet austrijskih.

Posljednjih deset minuta meča obilovalo je isključenjima s obje strane. Vladimir Vranješ je nekoliko minuta prije kraja dobio crveni karton.

Austrija je u tim trenucima dostigla šest golova prednosti, ali zahvaljujući greškama i isključenjima njihovih igrača, BiH je do kraja utakmice uspjela smanjiti zaostatak na dva gola (23:21).

U reprezentaciji BiH najefikansiji je bio Malinović sa šest golova, Burić je dodao četiri, a Karačić tri gola. U timu Austrije Szilagyi, Weber i Santos su postigli po četiri pogotka.

Austrijski golman Marinović imao je svoju noć i na kraju je upisao 14 odbrana, dok je Burić imao 12 odbranjenih šuteva. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,