Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rukometaši BiH početkom 2019. godine igraju dvije prijateljske utakmice u Kataru

Preuzmite sliku

Rukometna reprezentacija BiH početkom sljedeće godine odigrat će dvije prijateljske utakmice protiv Katara kako bi što spremnija dočekala dvomeč protiv Finske u kojem možemo osigurati plasman na Evropsko prvenstvo.

Izabranici Bilala Šumana trenutno imaju dva boda iz prve dvije utakmice kvalifikacija za smotru najboljih Starog kontinenta i to zahvaljujući pobjedi u Bjelorusiji, dok smo u tuzlanskom Mejdanu dva dana poslije poraženi od Češke.

Okupljanje reprezentacije zakazano je za 26. decembar u Sarajevu, nakon čega će igrači odraditi nekoliko treninga do 30. januara, a između toga imat će puno slobodnog prostora kako bi odmorili uz novogodišnje praznike, piše portal Klix.ba.

Protiv Katara su dogovorene dvije prijateljske utakmice, što će i domaćinu biti odlična provjera pred Svjetsko prvenstvo, a susreti su zakazani za 2. i 4. januar 2019. godine. Nakon toga, reprezentativci će još nekoliko dana ostati u ovoj državi, a planirano je da se odrade i još neki dodatni treninzi.

“Idemo u Katar kako bi odigrali dvije utakmice protiv jednog izuzetnog protivnika. To je jedini terminu u kojem se možemo skupiti i pokušati se na što bolji način spremiti za susrete protiv Finske, koji su ključni za našu reprezentaciju. Svima nam je u glavi samo i samo Finska, znamo da s dvije pobjede idemo na Evropsko prvenstvo i dat ćemo sve od sebe kako bi što spremniji dočekali te utakmice”, kazao je Šuman za Klix.ba.

Selektor je također potvrdio da je zadovoljan ostvarenim rezultatima iz prva dva kola, a napomenuo je da će mu se u Kataru pridružiti još jedan član stručnog štaba.

“Kada se osvrnem na prethodne dvije utakmice, moram biti zadovoljan s osvojena dva boda jer smo samim tim ispunili ranije zacrtan cilj. Protiv Finske ćemo sigurno biti u još jačem sastavu, a moram reći da će mi se u Kataru pridružiti legendarni bh. rukometaš Edin Bašić koji je novi član stručnog štaba. Prije godinu dana sam faktički bio sam u reprezentaciji, a sada imam pravi tim odličnih i spremnih ljudi”, istakao je Šuman.

Nakon eliminacije iz baraža za Svjetsko prvenstvo zbog velikog propusta sa spiskom igrača, a nakon toga i novih brojnih problema u kojima se Rukometni savez BiH našao, čini se da rukomet u BiH očekuju neki puno bolji dani i da su prijetnje oko gašenja ovog sporta samo stvar prošlosti. Bilal Šuman i rukometna reprezentacija BiH imaju velike zasluge za to. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje