Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rukometaši BiH doputovali u Đakovicu

Preuzmite sliku

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine gostujućim susretom u Đakovici protiv selekcije  Kosova u srijedu nastavlja kvalifikacije za svjetsko prvenstvo 2017. godine u Francuskoj.

Bh. rukometaši danas su  doputovali u Đakovicu, nakon što su sinoć u prijateljskoj utakmici u Baru poraženi od Crne Gore sa 30:26, a ovaj susret je selektoru Draganu Markoviću poslužio za uigravanje ekipe.

Revanš utakmica sa Kosovom igrat će se 9. januara u Tuzli, dok se u  preostala dva duela  kvalifikacija bh. tim sastaje sa Slovačkom, 13. januara u Hlohovecu, i Litvanijom, 17. januara u Tuzli.

Iako  su  igrači na okupu samo tri dana u redovima naše reprezentacije, s optimizmom očekuju susret s Kosovom, koji je uvertira za odlučujuće mečeve sa Slovačkom i Litvanijom.

Lijevo krilo bh. tima Alen Ovčina smatara da su  igrači spremni za nastavak kvalifikacija.

Nadam se da ćemo okončati kvalifikacije sa stopostotnim učinkom i izboriti nastup u baražu. Kosovo moramo pobijediti u obje utakmice, a onda da se  lagano pripremati za Litvaniju i Slovačku.” kazao je Ovčina.

Kapiten našeg tima Nikola Prce također očekuje dvije sigurne  pobjede.

Protiv Kosova smatram da ne bi trebalo da imamo većih problema i dilema oko pobjednika. Smatram da smo puno jači, bez obzora na to što smo kratko vrijeme zajedno. Odlučujuće će biti utakmice sa Slovačkom i Litvanijom.” kazao je Prce.

Utakmica 3. kola  Kosovo – Bosna i Hercegovina igrat će u srijedu u dvorani “Shani Nushi” u Đakovici u 19.15 sati, a sudit će je Hrvati Tomislav Cindrić i Vladimir Gonzurek.

Nakon dva meča u prvom dijelu kvalifikacija, igranim početkom novembra, reprezentacija BiH dijeli prvo mjesto u Prvoj grupi s Litvanijom, s tri boda, treća je Slovačka s dva, dok je Kosovo posljednje bez bodova.

Bh. rukometaši kvalifikacije su otvorili pobjedom u Tuzli nad Slovačkom s 29:25, dok su u gostima remizirali s Litvanijom 27:27. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje