Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rukometaši BiH danas u Kaunasu igraju za drugu pobjedu u kvalifikacijama

Preuzmite sliku

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas se u Kaunasu sastaje sa selekcijom Litvanije u četvrtom kolu Druge grupe kvalifikacija za evropsko prvenstvo 2016. godine u Poljskoj.

Izabranici selektora Dragana Markovića pokušat će drugi put u četiri dana slavili pobjedu nad Litvancima koja bi im ostavila realne šanse za plasman na EP.

U prvom meču te dvije selekcije odigranom u četvrtak u Cazinu reprezentativci BiH su teže od očekivanog došli do prvog trijumfa u kvalifikacijama. Naime, litvanski rukometaši pružili su izuzetno jak otpor, a u određenim trenucima su bili i bolji takmac. No, selekcija BiH je u finišu uspjela slamiti otpor gostujuće ekipe i uprkos lošijoj igri doći do pobjede.

U taboru BiH vlada optimizam uoči današnjeg meča u kojem očekuju mnogo bolju partiju u odnosu na susret u Cazinu i drugu pobjedu u kvalifikacijama. Eventualnim trijumfom selekcija BiH bi došla na korak do plasmana, za što bi joj bila dovoljna pobjeda u predstojećem meču protiv Bjelorusije koji se igra u junu, bez obzira na ishod susreta posljednjeg kola.

U današnjem meču selektor Marković bit će lišen usluge kapitena Muhameda Toromanovića, koji je napustio pripreme nakon susreta u Cazinu.

Marković je za bh. medije izjavio da ga je iznenadila Toromanovićeva odluka, ali da ju je prihvatio.

Nastavljamo svojim putem i ovo neće uticati na naš dalji napredak – istakao je selektor Marković za BHT.

Susret Litvanija – BiH počinje u 16 sati.

Prvi meč četvrtog kola u ovoj grupi odigran je u subotu, a Danska je pobijedila Bjelorusiju sa 32:23 i tako osigurala plasman na EP.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje