Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

RK Sloboda traži odgađanje početka Prve lige FBiH

Preuzmite sliku

Rukometni klub Sloboda Tuzla uputio je danas Rukometnom savezu Federacije Bosne i Hercegovine zahtjev za odgađanje početka prvenstva Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine za muškarce.

Kako navode u svom dopisu, a koji potpisuje predsjednik RK Sloboda Tuzla Ismar Šabović, razlog za to jeste odluka Upravnog odbora Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine u kojoj se navodi da će se igrati play off između ekipa Prve lige FBiH, Sjever i Jug, a nakon čega će samo jedan ući u Premijer ligu. Dalje ističu da su propozicije takmičenja RS FBiH dostavljene 5. septembra u strogoj koliziji sa zaključcima donesenim na sinoćnjoj sjednici UO RS BiH, te zahtijevaju odgodu početka prvenstva dok se ne provjeri legalnost novih zaključaka.

Naime, u propozicijama takmičenja prvih liga FBiH od 5. septembra 2018. godine propisano je da iz Prve lige FBiH ulaze dvije ekipe odnosno pobjednici grupa Sjever i Jug.

Na kraju svog dopisa Rukometnom savezu FBiH, iz RK Sloboda Tuzla ističu da će sutra uputiti dopis EHF-u i predsjednika Michaela Wiederera u kojem će ukazati na nezakonitosti koje predvodi „novi“ Upravni odbor Rukometnog saveza BiH.

RK Sloboda Tuzla uputila je i pismo klubovima grupa Sjever i Jug tražeči njihovu podršku, a u kojem naglašavaju da ukoliko dođe do promjene propozicija da smatraju kako će prvenstvo biti neregularno, jer ovakvi propisi moraju biti doneseni minimalno godinu dana prije početka prvenstva.

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,