Utorak, 9. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

RK Gračanica o sramotnom potezu svog rukometaša: Izražavamo duboko žaljenje zbog incidenta i nesportskog poteza

Preuzmite sliku

Veliku pažnju bh. javnosti izazvao je nesportski potez rukometaša Gračanice Adnana Tufekčića koji je u utakmici protiv Izviđača udario protivničkog igrača Stjepana Jozinovića.

Nakon svega što se dešavalo saopštenjem se oglasio RK Gračanica, a u njemu žale zbog onog što je napravio njihov rukometaš.

Povodom incidenta koji se dogodio na vremenu 57:32 revanš utakmice četvrtfinala KUP-a BiH između RK“Gračanica“ – RK“Izviđač“ Ljubuški, Uprava kluba iznosi sljedeće saopštenje:

„Izražavamo duboko žaljenje zbog incidenta i nesportskog poteza našeg igrača Adnana Tufekčića, koji je u opštem metežu i naguravanju igrača, udario suparničkog igrača Stjepana Jozinovića.
Adnan Tufekčić, oduvijek je važio za beskompromisnog borca koji je uvijek davao 100% svojih mogućnosti. Svojim požrtvovanjem i odnosom prema klupskom dresu zaslužio je i nosio kapitensku traku.

Premda je njegova igra uvijek bila odvažna, hrabra, muška i bespoštedna, ovakva vrsta incidenata nikad mu nije bila svojstvena.

U narednom periodu nakon što se sagledaju svi uzroci i aspekti predmetnog incidenta, prikupe dodatne izjave svih aktera, te u skladu sa izrečenim sankcijama od strane Komesara takmičenja i Uprava kluba će zauzeti svoj konačni stav po ovom pitanju.

Takođe, Uprava kluba se ograđuje od nedoličnog i nesportskog skandiranja, od strane jednog dijela gledališta, koje apsolutno nije svojstveno gračaničkoj publici.

Gračanička publika uvijek je aplauzom ispraćala sve ekipe koje su to svojom igrom, ali i ponašanjem zasluživale bez obzira na ishod utakmice.

Nadamo se da se ovako nemile scene nikad više neće ponoviti ni u našoj, a niti u Sportskim dvoranama širom Bosne i Hercegovine“.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje