Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Predsjednica za primjer: Ovako je Kolinda Grabar Kitarović podržala rukometaše Hrvatske

Preuzmite sliku

Hrvatski rukometaši izborili su polufinale EURA nakon što su senzacionalno u Krakowu svladali domaćina Poljsku s 37-23 (15-10) u jednoj od najnevjerovatnijih utakmica u historiji hrvatskog sporta. U polufinalu će Hrvatska igrati sa Španjolskom.

Za našu Hrvatsku!!!!

Posted by Kolinda Grabar-Kitarović on 27. Januar 2016

U šokantnom danu na EURU u Poljskoj dogodila su se dva čuda – prvo je Norveška svladala Francusku, a potom je Hrvatska protiv Poljske “ganjala” pobjedu od 11 razlike, a igrači Željka Babića pobijedili su s nevjerovatnijih 14 razlike.

Uoči okršaja s domaćinom Poljskom prije izlaska na parket predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović obućena u dres reprezentativne selekcije ispred svlačionice prije izlaska na teren sportski se pozdravila sa svim igračima Hrvatske i tako im dala dodatni vjetar u leđa.

Nakon toga Grabar Kitarović je zauzela svoje mjesto na tribinama i uživala u spektaklu koji su priredili rukometaši Hrvatske.

Radovala se svakom pogotku kao da je odlučujući. U svakom slučaju pokazala je veliki patriotizam i veliku ljubav prema domovini. Ovakva gesta predsjednice Hrvatske može biti za primjer svim ostalim državnicima kako se bodri reprezentacija na jednom velikom takmičenju.

Za svoju Hrvatsku! Bravo dečki. I čestitka Poljacima na pjevanju svoje himne i na podršci vojoj reprezentaciji!” – napisala je predsjednica Hrvatske na svojoj Facebook stranici.

Za kraj slobodno možemo konstatovati da ništa nije nemoguće kada su na parketu rukometaši Hrvatske koje bodri Kolinda Grabar Kitarović. (Tuzlanski.ba)

Za svoju Hrvatsku! Bravo dečki :) I čestitka Poljacima na pjevanju svoje himne i na podršci svojoj reprezentaciji!

Posted by Kolinda Grabar-Kitarović on 27. Januar 2016

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje