Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Poznata dva potencijalna protivnika rukometaša BiH u baražu za SP

Preuzmite sliku

Ukoliko Evropska rukometna federacija (EHF) potvrdi plasman najboljih rukometaša Bosne i Hercegovine u baraž za Svjetsko prvenstvo 2019. u Danskoj i Njemačkoj potencijalni protivnici našeg državnog tima mogle bi biti selekcije Islanda i Mađarska.

S obje ove selekcije smo već igrali u baražima, a Island nam je ostao u mnogo ljepšem, jer smo upravo ovu selekciju savladali u baražu za SP 2015.

Sigurno je da u slučaju ovjere našeg plasman u baraž protivnici nam neće biti dvije najgore selekcija Evropskog prvenstva u Hrvatskoj Austrija i Crna Gora, koje su osvojile 15. i 16. mjesto, dok su Island i Mađarska na 13. i 14. mjestu.

Ono što je još sigurno jeste da naši protivnici neće biti ni selekcije domaćina SP-a Danska i Njemačka, te aktuelni osvajač svjetskog zlata Francuska, te tri najbolje selekcije na Euru, koji se trenutno igra u Hrvatskoj, piše Oslobođenje.

Sve ovo dolazi u opticaj, ako EHF potvrdi osvojeno prvo mjesto naše selekcije u grupi 6, nakon “slučaja Nuić”. Podsjećamo, Nuić je igrao u posljednjem kolu protiv Švicarske, ali nije bio u zvaničnom zapisniku.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje