Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Porazom od Hrvatske, rukometaši BiH se oprostili od grupne faze SP u Kataru

Preuzmite sliku

Popularno

U posljednjem kolu grupe B na Svjetskom prvenstvu u Kataru reprezentacija Bosne i Hercegovine je poražena od Hrvatske rezultatom 28:21 i tako se porazom oprostila od nastupa u Kataru.

Naša reprezentacija je posebno loše odigrala u prvom poluvremenu kada smo postigli svega 8, a primili čak 17 golova, dok je to u drugom dijelu bilo mnogo bolje, čak smo i drugi dio igre dobili rezultatom 13:11, ali ipak poraz je čini bio očekivan.

  • bih-hrvatska-katar234
  • Selekcija Hrvatske je u nekoliko navrata imali i dvocifrenu prednost, ali je ipak na kraju ta prednost smanjena na koliko-toliko podnošljivih sedam razlike.

    Moramo reći naši reprezentativci su ostavili srce i dušu na svakoj utakmici na ovom Mundijalu, a nedostatak sreće i sudijske greške su nas koštale plasmana dalje.

    Kada je u pitanju utakmica protiv Hrvatske, ona je bila manje – više prijateljskog karaktera jer je sve već ranije bilo poznato.

    Našim reprezentativcima koji su u današnjoj utakmici vjerovatno i psihički ispražnjeni nakon velike sudijske nepravde u prošlom kolu protiv Tunisa, ovo je i bio očekivan poraz naše.

  • bih-hrvatska-katar
  • Svakako da je ovo za naš mladi tim, naš stručni štab ovo bilo velika škola, a naši mladi momci svakako će nas obradovati u narednim kvalifikacijama i svakako sa Karačićem, Malinovićem, Prceom, Toromanovićem, braćom Burić trebamo očekivati i dalje plasmane na velika takmičenja.

    (Avaz)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , , ,