Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

POPRAVILE DOJAM: Pobjeda Jedinstva nad Hadžićima, ali nedovoljno za plasman u finale Kupa BiH (FOTO)

Preuzmite sliku

Rukometašice Jedinstva, u skladu sa očekivanjima, nisu uspjele izboriti finale Kupa BiH. Nakon teškog (39:27) poraza u gostima, tuzlanske “labudice” su večeras u Mejdanu pobijedile ekipu Hadžića te su barem malo popravile dojam iz prvog susreta. Konačan rezultat bio je 33:26.

Prvo poluvrijeme bilo je veoma zanimljivo. Gošće su ga bolje otvorile i povele 8:12, ali su “labudice” u nastavku napravile seriju od 5:0 i prešle u vodstvo. Do poluvremena se ta prednost u korist Tuzlanki popela na plus tri – 16:13, a ostavljala je kakvu takvu nadu za čudo u nastavku.

Naravno, čudo se nije dogodilo. Jedinstvo je igralo u skladu sa trenutnim mogućnostima i kvalitetama. U jednom trenutku su stigle i na plus osam, ali nisu uspjele do kraja napraviti senzaciju. Na kraju pobjeda od 7 razlike, koja bi “labudice” mogla motivirati da do kraja sezone odigraju što bolje i na kraju takmičenja u Premijer ligi BiH izbore opstanak.

U drugom polufinalu večeras se, u hercegovačkom derbiju sastaju Grude i Izviđač. Ekipa iz Ljubuškog je prvi susret riješila u svoju korist rezultatom 32:30, tako da je za očekivati uzbudljiv revanš. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,