Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pogledajte kako su ‘Solari’ u posljednjoj minuti ostvarili pobjedu protiv Zrinjskog (VIDEO)

Preuzmite sliku

Rukometaši Sloboda Solane u 1. kolu rukometne Premijer lige ostvarili su pobjedu nad ekipom Zrinjskog iz Mostara rezultatom 30:29 (14:15).

U maloj dvorani Mejdana pred oko 150 gledalaca, gosti iz Mostara su znatno bolje otvorili susret što je rezultiralo i vodstvom na kraju prvog poluvremena kada je na semaforu rezultat glasio 14:15 u korist Zrinjskog.

Već početkom drugog poluvremena izabranici Mirze Bulića igraju znatno bolje, nakon što su anulirali minimalni zaostatak od jednog gola razlike, “Solari” brzim napadima uspijevaju povesti, pa je već nakon osam minuta igre rezultat glasio 20:17 u korist domaćih rukometaša.

 Veliki problem za rukometaše Sloboda Solane dogodio se sredinom drugog poluvremena, kada je najbolji igrač i strijelac kluba, Alen Brčaninović doživio neugodnu povredu lijevog koljena zbog čega je morao napustiti igru.

  • sloboda-solana-zrinjski-2015
  • U samom finišu susreta ekipa Zrinjskog je uspjela anulirati prednost Slobode te u posljednjih pet minuta susreta ući sa neriješenim rezultatom (27:27). Nekoliko “prokockanih” napada domaćih i nemogućnost Brčaninovića da nakon povrede nastavi utakmicu razlog su neizvjesnosti do posljednje sekunde susreta.

     U posljednjoj minuti, kod rezultata 29:29  domaći bek Marko Karaula, sjajnim šutem sa zemlje postiže odlučujući gol ispostavit će se za prvu ovosezonsku pobjedu. Nakon zvuka sirene uslijedilo je veliko slavlje mladića koji će ove sezone pokušati izboriti što bolji plasman na tabeli. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje