Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Počinje rukometni EHF EURO 2020: Na BHT1 pratite susrete Bjelorusija-Srbija i Hrvatska – Crna Gora

Preuzmite sliku

Danas počinje 14. Evropsko rukometno prvenstvo (EHF 2020) koje će se do 26. januara igrati u Austriji, Norveškoj i Švedskoj.

Na njemu će prvi put nastupiti reprezentacija Bosne i Hercegovine koja će u grupi D igrati sa selekcijama Francuske, Norveške i Portugala. Sve utakmice rukometnih “Zmajeva”, kao i ostale najzanimljivije susrete EHF 2020 možete pratiti u programu BHT1 i na portalu bhrt.ba.

Bilal Šuman, selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, odabrao je 19 igrača koji će u svom debitantskom nastupu na evropskim prvenstvima ući u istoriju bh. rukometa:

Golmani Benjamin Burić i Nebojša Grahovac, krila: Alen Ovčina, Srđan Predragović, Ibrahim Haseljić; bekovi: Mirsad Terzić, Nikola Prce, Marko Panić, Josip Perić, Dejan Malinović, Ivan Karačić, Marko Tarabocchia, Igor Mandić, Dino Hamidović, Marin Vegar, Mirko Herceg; pivoti: Muhamed Toromanović, Vladimir Vranješ i Senjamin Burić.

Ovo Evropsko prvenstvo prvo je koje se igra u tri države i ujedno će biti prvo u novom, proširenom formatu sa 24 reprezentacije.

Rukometaši Bosne i Hercegovine će igrati u grupi D Evropskog prvenstva u norveškom Trondheimu, gdje će im protivnici biti domaćin Norveška, Francuska i Portugal.

U drugi krug plasiraće se po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake od šest grupa.

U tom drugom krugu formirat će se dvije nove grupe sa po šest selekcija, odakle će po dvije najbolje izboriti plasman u polufinale i borbu za medalje. Trećeplasirani iz te dvije grupe igraće utakmicu za peto mjesto.

Prvu utakmicu rukometni “Zmajevi” igraće sutra protiv Norveške sa početkom u 20:30 sati. Slijedi duel sa Portugalcima dva dana kasnije, te sa Francuzima 14. januara.

Program posvećen Evropskom rukometnom prvenstvu na BHT1 počinje specijalnom emisijom u 17:30 sati, nakon čega u direktnom prijenosu od 18:05 možete pogledati utakmicu Bjelorusija – Srbija. Od 20:20 sati slijedi regionalni duel Hrvatska – Crna Gora, također uživo na BHT1 i bhrt.ba.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,