Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Počelo okupljanje: Prva grupa rukometnih Zmajeva stigla u Lukavac (FOTO)

Preuzmite sliku

Popularno

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine počela je sa okupljanjem pred prvu kvalifikacionu utakmicu za Svjetsko prventsvo u Francuskoj 2017. godine. Grupa od nekoliko reprezentativaca predvođena selektorom Draganom Markovićem pristigla je u 12:00h u hotel Senad od Bosne u Lukavcu.

Tokom priprema pred prvu utakmicu kvalifikacija protiv Slovačke u Tuzli, rukometni Zmajevi će trenirati u tuzlanskoj dvorani Mejdan. Markovićevi izabranici odradiće pet treninga do meča protiv Slovaka. Prvi trening na rasporedu je večeras od 18:00 – 20:00h.

  • rukomet-reprezentacija-okupljanje-lukavac-2015 (1)
  • Rukometaši će biti kompletni tek sutra navečer kada će Marković na treningu raspolagati sa svim igračima koji su na spisku za prvi meč kvalifikacija.

    Mislim da je stanje u ekipi super, svi igramo u svojim klubovima uz odličnu minutažu. Nadam se da ćemo ispuniti ulogu favorita ove skupine. Mislim da su Slovaci kvalitetna ekipa, ali uz podršku domaće publike pobjede ne bi trebala doći u pitanje” kaže Josip Perić.

  • rukomet-reprezentacija-okupljanje-lukavac-2015 (5)
  • Bosna i Hercegovina ući će u pripemu za prvu utakmicu bez povrijeđenih igrača, od ranije Markovićevom pozivu se nisu odazvali Faruk Vražalić i Nebojša Grahovac, umjesto njih su pozvani Mario Blažević i Anes Bečić.

  • rukomet-reprezentacija-okupljanje-lukavac-2015 (7)
  • Reprezentativac Alen Ovčina kaže da mu je ovo drugi put da igra pred svojom tuzlanskom publikom, te da bi pobjeda bila veliki podsticaj na samom početku kvalifikacionog ciklusa. “Ja se nadam ćemo uspjeti da dobro iskombinujemo odbranu i napad. Ako ispoštujemo zadatke trenera, možemo se nadati dobrom rezultatu.” dodaje Ovčina.

    Utakmica između BiH i Slovačke je na rasporedu u srijedu 4. novembra od 20:15 sati u dvorani Mejdan. U grupi sa BiH i Slovačkom su još reprezentacije Litvanije i Kosova.

    (Tuzlanski.ba | S.M)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje