Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pobjeda u Zavidovićima protiv Krivaje: Rukometaši Slobode vraćaju se u Premijer ligu BiH?

Preuzmite sliku

 U derbiju 19. kola Prve federalne lige za rukometaše – Sjever, večeras je u Zavidovićima ekipa tuzlanske Slobode pobijedila Krivaju rezultatom 30:28 (16:14).

Timu Mirze Bulića u ovom meču je trebala pobjeda s dva gola razlike kako bi se Krivaji revanširali za poraz u Tuzli u prvom dijelu sezone kada su poraženi u Mejdanu rezultatom (29:30) i tako preuzeli prvo mjesto na tabeli.

Krivaja je u Zavidovićima imala veliku prednost zbog domaćeg terena i podrške sa tribina svojih navijača ali ipak rukometaši Slobode smogli su snage da u vrhunskoj rukometnoj predstavi ostvare željeni cilj, a to je pobjeda s dva gola razlike.

Iako su Solari imali želju da ih sa tribina bodre najvatreniji navijači “Fukare” nije im bio odobren ulaz u dvoranu.

Ekipe su se do sredine prvog poluvremena smjenjivale u vodstvu, a nakon toga Tuzlaci su bili u vodstvu od gola do dva gola, uz nekoliko izjednačenja.

Ovom pobjedom Sloboda se revanširala domaćinu za poraz u Tuzli, u prvom dijelu sezonu, kada je bilo 29:28 za Krivaju.

Ekipa trenera Mirze Bulića sada je u značajnoj prednosti, jer u slučaju istog broja bodova na kraju lige, što je gotovo izvjesno, ima bolji međusobni skor – za jedan gol.

U ekipi Krivaje najviše pogodaka postigli su Mirza Dervenčić 7, Edin Klis 5, te Amir Alić i Deni Velić po 4.

U ekipi Slobode Davor Kadić postigao je 7 golova, Darko Ilić 6, Arnad Hamzić i Emir Suhonjić po 5, dok se Enes Skopljak četiri puta upisao u strijelce. (Foto: RK Krivaja Facebook | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,