Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pehar ostaje u Tuzli: Rukometaši Slobode odbranili titulu Kupa BiH!

Preuzmite sliku

Ekipa RK Sloboda danas je odličnom igrom u finalnom susretu zasluženo stigla do odbrane titule Kupa BiH.

U tuzlanskom Mejdanu danas je odigrana finalna utakmica Kupa BiH u kojoj je ekipa Slobode razultatom 22:27 savladala RK Vogošća.

Od početka finala igralo se poprilično izjednačeno, da bi potom ekipa iz sarajevskog predgrađa napravila seriju 5:0 i stekla pet golova prednosti u 21. minutu (5:10).

Međutim, tuzlanski rukometaši su uspjeli da smanje prije odlaska na odmor u poluvremenu na podnošljivih “minus jedan” iako su čak imali priliku i da stignu do izjednačenja (12:13).

U nastavku se takođe igralo “gol za gol”, da bi domaćin potom u 28. minutu prvi put stekao dva razlike (17:15), a razlika se mogla u par navrata udvostručiti da nije bilo raspoloženog Damira Efendića, koji je u tim trenucima skinuo dva sedmerca Tuzlacima.

U tuzlanskom taboru najefikasniji je bio Ajdin Tufekdžić i Edin Klis sa po šest postignutih golova, koliko je na drugoj strani kod Vogošćana zabilježio i Duško Čelica.

Damir Efendić iz Vogošće najbolji je golman završnog turnira, najbolji strijelac sa 19 golova je igrač Slobode Edin Klis, dok je Emir Suhonjić, kapiten Tuzlaka, proglašen za najboljeg rukometaša Final-foura u Kupu BiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje