Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ovo su sramotne činjenice odnosa države prema rukometnoj reprezentaciji BiH (VIDEO)

Preuzmite sliku

Rukometna selekcija BiH sinoć je u tuzlanskom “Mejdanu” ostvarila pobjedu nad Litvanijom rezultatom 31:22 i tako kvalifikacioni ciklus okončala pobjedom. Prema zvaničnom siteu EURO 2016 žrijeb će se održati 31. januara u Poljskoj, a tada će BiH saznati ime rivala koji će joj stajati na putu do drugog uzastopnog plasmana na SP.

Osim BiH kroz evropske kvalifikacije za SP mjesto u baražu su osigurali još Portugal, Holandija, Češka, Latvija i Austrija. Njima će se u baražu priključiti 12 reprezentacija sa Evropskog prvenstva, koje je upravo u toku u Poljskoj.

Prije posljednje utakmice na Litvanijom, na press konferenciji u tuzlanskom Mejdanu, generalni sekretar saveza “otvorio je dušu” novinarima i iznio samo djelić sramotnih činjenica kada je u pitanju odnos državnih institucija prema najboljoj rukometnoj selekciji BiH:

– Ovi momci zajedno sa stručnim štabom osvjetlali su obraz po ko zna koji put, nijedan nadležni organ od općine do države niko nije uputio niti jednu, jedinu riječ čestitke, nek se ljuti ko god hoće ali to je odnos države prema rukometnoj reprezentaciji. Ovi su ljudi koji su putovali 14 sati u Slovačku, tamo doživjeli nevjerovatne pritiske, sve su izdržali, pobjedili, vraćali se ponovo 14 sati nazad i jeli hamburgere, niko nije našao shodno da nazove i čestita, ističe generalni sekretar Smajo Karačić, te dodaje:

– Sve je ovo bolna istina, mi smo pobjedili Slovačku koja ima 1,5 miliona eura godišnje od svoje države, pobjedili smo Kosovo koje takođe ima od države 250.000 eura, jer njih njihove države procjenjuju da vrijede toliko, nas je naša država procjenila da vrijedimo 0 KM, ali ok, izdržat ćemo sve i na kraju ćemo otići na Svjetsko prvenstvo, to vam sada kažem, ali da se mjeri po novcu sigurno bi bili posljednji na čitavom svijetu, navodi Karačič. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje