Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ovo može samo rukomet: Srbin na ivici suza grli Hrvata koji ima jasnu poruku za Srbiju

Preuzmite sliku

Rukometaši Vardara postali su prvaci Evrope pobjedom nad Veszpremom sa 27:24, a jednu od najbitnijih rola imao je srpski golman Dejan Milosavljev.

Upravo je on priredio pravi mali show po završetku finala, preplavile su ga emocije, a njegov razgovor sa Hrvatom Igorom Karačićem, najboljih igračem finala, već je obišao region.

Milosavljev je sa 23 godine već pokorio Evropu. Rođeni Pančevac je bio jedan od stubova tima koji je dva puta u posljednje tri sezone pokorio rukometnu Evropu i koji od tog finala praktično više ne postoji. Odlučeno je da daljih ulaganja ne bude. Srpski golman je sve vrijeme bio na ivici suze, ali radosnica. Presretan zbog velikog uspjeha govorio koliko je ovo još uvijek nestvarno za njega.

– Gledam te i ne vjerujem. Sve mi je nestvarno. Gledam svoju vjerenicu, svoju buduću ženu za deset, 15 dana na tribina i ne vjerujem da je ovo moguće da se ovo dešava. Do juče sam ih gledao na televizoru. Želim da se zahvalim Dejanu Periću, našem treneru golmana odmah je vidio nešto u meni. Nisam mogao da vjerujem da će ovo da se desi, započeo je Milosavljev za balkan-handball.com.

U jednom momentu je spazio Igora Karačića koji je proglašen za MVP-ja finala. Hrvatski reprezentativac se rado odazvao pozivu, uslijedio je poljubac, a onda je Milosavljev otvorio dušu.

– Dođi ovamo, dođi! Prije početka sezone, prije Montpellierea, ja sam rekao da ću biti najbolji protiv Montpellierea. On mi je rekao: Mi ćemo osvojiti Ligu šampiona. To mi je rekao ovaj čovjek, MVP i on je to uradio! Ali me je držao na zemlji od prvog trenutka. Bilo je momenata kada mladi igrač hoće da uzleti, on me je savjetima držao na zemlji. Ponosan sam što je to uradio za mene, ponosan na njega.

Iskusni Hrvat je imao poruku za Srbiju, a teško je ne vjerovati asu koji je i prije početka sezone video Vardar na vrhu:

– Cijela Makedonija i cijela Srbija. Svi koji prate Srbiju u rukometu moraju biti ponosni na ovog dečka i na Dejana Perića. Ne samo da je veliki golman, nego i veliki čovjek unutar svlačinoice. Prizeman je i što je najbitnije voli da sluša starije! Želim mu svu sreću u karijeri mislim da će biti jedan od najvećih, iskren je Karačić. (Sport1.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje