Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Oglasio se Rukometni savez BiH: Evo zašto je donesena odluka da se utakmica baraža igra u Tuzli

Preuzmite sliku

Rukometni savez Bosne i Hercegovine jučer je zvanično potvrdio da će se utakmica baraža za Svjetsko prvenstvo između BiH i Grčke igrati u tuzlanskom “Mejdanu”.

Naišlo je to na negodovanje u Bugojnu, jer je prvobitni plan bio da se igra u Bugojnu, a direktor KSC “Bugojno”, Mirza Idrizović smatra da objašnjenje da je problem rasvjeta izgleda neuvjerljivo.

Danas se RS BiH oglasio saopštenjem u kojem pojašnjava odluku.

– Rukometni savez Bosne i Hercegovine prvobitno je donio odluku da se meč predbaraža protiv Grčke igra u Bugojnu, a da se eventualni meč baraža igra protiv Crne Gore igra u Tuzli. Međutim, Evropska rukometna federacija (EHF) je odredila da minimalan nivo rasvjete u dvorani mora biti 1.400 luxa, a dvorana u Bugojnu ima nivo od 600 luxa. Kako je rok za prijavu dvorane za domaćinstvo utakmice već bio istekao, morali smo po hitnoj proceduri odrediti novog domaćina utakmice protiv Grčke. S obzirom na to da dvorana Mejdan u Tuzli ispunjava spomenute uslove (nivo osvjetljenosti u dvorani minimalno 1.400 luxa), odlučili smo da se meč u Tuzli, stoji u saopštenju.

Vezano | Potvrđeno: Rukometna reprezentacija BiH dočekuje Grke u Tuzli 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,