Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Odgođen susret Maglaj – Sloboda, Tuzlaci na turniru u Čelincu

Preuzmite sliku

Za večeras planirani prijateljski susret rukometaša Maglaja i tuzlanske Slobode odgođen je na zahtjev domaćina zbog, kako su naveli, povreda većeg broja iskusnih igrača i odlaska na ekskurziju nekolicine mlađih.  

Tuzlaci su nedavno ugostili igrače Maglaja u Mejdanu i slavili su rezultatom 34:25, te je ovo trebao biti uzvratni susret, a ujedno i „generalka“ oba kluba pred početak prvenstva BiH.

Da ne bi izgubili termin planiran za odigravanje pripremnih utakmica, Tuzlaci su prihvatili poziv RK Čelinac, člana Prve rukometne lige RS, da sudjeluju na jednodnevnom, Međunarodnom turniru prijateljstva u Čelincu.

Tako će Sloboda u subotu u polufinalu turnira igrati protiv ekipe Mokra Gora iz Zubin Potoka, člana Superlige Srbije, dok će se u drugom polufinalu sastati Čelinac i Prva petoletka iz Trstenika, član Super B lige Srbije.

U popodnevnim satima planirani su susreti za 3. mjesto, odnosno, finale.

Sloboda je do sada odigra šest pripremnih utakmica. Zbilježila je tri pobjede (Osijek, Maglaj, Proleter – Zrenjanin) i tri poraza (Ohrid 2013, Metaloplastika, Varaždin 1930).

Prvenstvo u Premijer ligi BiH počinje 14. septembra, a Sloboda u 1. kolu gostuje u Goraždu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,