Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Novi poraz: U posljednjoj minuti Solari poraženi od Igmana rezultatom 30:32

Preuzmite sliku

Iako su najavljivali prekid loših rezultata, te pobjedu nad direktnim konkurentom za opstanak u društvu najboljih ekipom Igmana, to se ipak nije desilo. U uzbudljivoj i izjednačenoj utakmici pred oko 100 gledalaca u maloj dvorani SKPC “Mejdan” više sportske sreće i znanja imali su gosti te slavili pobjedu rezultatom 30:32. 

Prvo poluvrijeme obilježila je izjednačena igra na obje strane, iako su gosti imali vodstvo od tri gola razlike (7:10) Solari su ipak uspjeli riješiti prvo poluvrijeme u svoju korist rezultatom 15:14. U nastavku susreta izabranici Mirze Bulića na terenu demonstriraju upravo sve ono što su najavili uoči utakmice, zalaganje, borbu i želju za pobjedom. Samo 15 minuta pred kraj susreta rukometaši Sloboda Solane ostvaruju prednost od 5 golova razlike (25:20), ali nažalost do kraja susreta gosti koriste svaku svoju priliku i anuliraju prednost Solara.

Odluka o pobjedniku dogodila se u posljednjoj minuti susreta kada gosti koriste svoj napad i dolaze u vodstvo 30:31, već u narednom napadu Solari promašuju šansu za izjednačenjem a ekipa Igmana koristi i posljednji napad za konačnih 30:32 i veoma važnu pobjedu i osvojena tri boda pred nastavak prvenstva.

Najefikasniji igrač utakmice bio je rukometaš iz redova Sloboda Solane, Marko Karaula koji je postigao 12 golova dok su u gostujućoj ekipi bolji od ostalih bili Denjo sa 8 i Bašić sa 7 golova. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,