Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nedžad Mašić: Pokušat ćemo u Gračanici doći do prve gostujuće pobjede

Preuzmite sliku

U jednoj od najzanimljivijih utakmica 15. kola Premijer lige BiH za rukometaše, danas se u Gračanici u kantonalnom derbiju sastaju Gračanica i tuzlanska Sloboda.

Na tablici bolje kotiraju Gračanlije, koje zauzimaju drugu poziciju sa 30 bodova, dok je Sloboda pet mjesta niže sa 22 boda i bez pobjede u gostima.

– Očekujem pravu prvestvenu utakmicu u kojoj Gračanici dajem samo blagu domaćinsku prednost. Igrat ćemo otvoreno i dati sve od sebe da postignemo prvu pobjedu u gostima. Znam da će moja ekipa dati sve od sebe da tako i bude. Vjerujem da će ljubitelji rukometa uživati u dobrim potezima i dobroj igri oba tima – izjavio je za Fenu trener Slobode Nedžad Mašić.

Slično razmišlja i golman Tuzlaka Milenko Jelić koji u komšijskom derbiju očekuje veliku borbu.

– Spremni dočekujem utakmicu i u kompletnom sastavu. Idemo rasterećeno, da odigramo dobru, kako se kaže, muški utakmicu. Pokušat ćemo završiti prvi dio sezone na najbolji mogući način, odnosno, pobjedom – kazao je Jelić.

Očekuje se da će u dvorani Luke u Gračanici biti i dosta navijača Slobode, ali će sigurno puno veću podršku iz gledališta imati domaći sastav koji znaju stvoriti „paklenu“ atmosferu.

Utakmica Gračanica – Sloboda igra se u srijedu od 19 sati. (FENA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje