Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nakon više od deceniju pauze: Rukometašice BiH poražene od favorizovane Grčke

Preuzmite sliku

Ženska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Grčke sa 29:18 u prvom kolu pretkvalifikacija za Evropsko prvenstvo. U prvom zvaničnom susretu za naš nacionalni tim nakon 2009. godine Grkinje su opravdale ulogu favorita.

Poslije 16. minuta igre selektor BiH Radan Rovčanin bio je primoran pozvati prvi time-out jer su se Grkinje prvi put “odlijepile” na tri gola razlike (8:5). Ipak, minuta odbora nije dala rezultat, jer je Grčka nakon promašenog zicera naše selekcije povela sa 9:5.

Ubrzo je naša reprezentacija smanjila na 9:7, a u 20. minuti imali smo dva zicera u jednom napadu, ali nismo uspjeli prići Grkinjama na gol zaostatka. Minut kasnije Armina Isić je realizovala sedmera za 9:8.

Isić je u 23. minuti pogodila za izjednačenje (9:9) poslije četvrte odbrane Anice Gudelj, a nakon novog pogotka naše repezentativke za 10:10, grčki selektor je pozvao minutu odmora.

  • Slabija igra u finišu omogućila je Grčkoj da na poluvrijeme ode sa pet golova prednosti (15:10). Rezultat je poslije prvih 30 minuta igre mogao biti i povoljniji po naše rukometašice, da u samom finišu nisu prilično brzopleto odigrale napad u kojem su imale igračicu više.

    Ulogu prvog favorita Grčka je opravdala već u nastavku susreta. Poslije šest minuta Grkinje su imala “plus osam”, a rezultat je glasio 20:12.

    Prednost domaće selekcije rasla je do kraja utakmice. U 22. minuti imale su ponovo osam golova prednosti, da bi rezultat u konačnici rezultat glasio 29:18.

    Grčku su do pobjede predvodile Maria Chatziparasidou i Vasiliki Gkatziou sa po šest golova, dok su najefikasnije u redovima naše selekcije bile Armina Isić sa pet i Marija Gudelj sa četiri gola.

    Italija je dobila Latvija s 10:0, jer je reprezentacija Baltika zakasnila na ovaj turnir. Upravo će Italijanke sutra od 15 sati biti rival izabranicama Radana Rovčanina. (Faktor.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,