Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nakon što u Slobodi više na njega ne računaju: Bakir Buljugija novi igrač RK Čelik

Preuzmite sliku

Nakon prekida saradje sa matičnim klubom RK Sloboda Solana te izjašnjavanjem Upravnog odbora kluba da ne računa na usluge Buljugije u predstojećoj sezoni, za iskusnog lijevo krilo se zainteresovala izuzetno respektabilna ekipa RK “Čelik” sa kojom je Buljugija potpisao jednogodišnji ugovor.

  • bakir-buljugija
  • – Prije 4 godine smo razgovarali gospodin, Pane Škrbić i ja u vezi iste situacije, međutim viša sila se uključila te nisam mogao odgovorit zadacima koje je U.O. RK “Čelik” tada stavljao pred igrače koje je trebao angažovati.  Ali evo došao je momenat kada se jedna vrata zatvore, a druga otvore. Razgovor između gospodina Škrbića i mene je trajao 30 sekundi, brzo smo se dogovorili, a veliku ulogu je odigrao moj, prije svega prijatelj i saigrač Davor Kadić, koji je bio posrednik između mene i RK “Čelik”, za Tuzlanski.ba ističe Buljugija, koji je pored dresa Slobode u svojoj karijeri nosio još igrao za RK Konjuh Namjštaj – Živinice, RK “Sloga” – Doboj, RK Bosna Sarajevo (BIH); RK Zrinjski (Mostar), RK “Sloga” Doboj (BIH), RK Gračanicu a skoro 40 puta je nosio i reprezentativni dres najbolje selekcije BiH.

  • bakir-buljugijaaaa
  • Kako najavljuje Uprava kluba iz Zenice, očekivanja u RK Čelik pred predstojeću sezonu su velika, igrački kadar koji je angažovan U.O. RK “Čelik”daje nadu svim navijačima da postoje okolnosti koje će omogućiti podizanje nivoa igre i rezultata na ljestvicu više u odnosu na prethodne godine.

  • bakir-buljugijaaaa1
  • Buljugija se osvrnop i na svoj bivši klub, kojeg je morao napustiti voljom Upravnog odbora:

    – Što se tiče RK “Slobode”, svi znaju da je “Sloboda” vječna, ljudi su ti koji dolaze i odlaze, a “Sloboda” ostaje. Svi igrači koji su ponikli su se i afirmisali kroz “Slobodu”. Ovim putem im želim poželjeti puno sportske sreće i vidimo se za neka bolja vremena, zaključuje Buljugija. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje