Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nakon poraza od Tunisa rukometašima BiH teoretske šanse za prolaz dalje

Preuzmite sliku

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u četvrtom susretu grupe “B” poražena je od selekcije Tunisa rezultatom 24:27 i tako ostala na minimalnim teoretskim šansama za prolaz dalje.

Iako je reprezentacija Tunisa važila za favorita u ovom meču, igrači selektora Dragana Markovića su borbenom igrom uspjeli biti ravnopravan protivnik i tako zamalo uspjeli da ostvare najveći uspjeh u istoriji bh. rukometa.

Svih 60 minuta gledali smo veoma izjednačenu igru, posljednjih deset minuta naši rukometni Zmajevi bili su na visini zadatka, šest minuta prije kraja utakmice naši momci su uspjeli golom Perića da naprave prednost od dva gola razlike, a rezultat je glasio 24:22. Odmah nakon toga isključenje od dva minuta zaradili su prvo Burić zataim i Toromanović.

Nakon isključenja reprezentacija Tunisa sasvim očekivano koristi ovu prednost i uspijeva da postigne dva gola i tako izjednači rezultat 24:24.

U posljednje tri minute utakmice Tunižani imaju prednost od jednog gola razlike 24:25, ali ubrzo dobijaju isključenje od dva minuta. Zicer u ključnom trenutku za BiH nije iskoristio Vražalić kako bi došli do poravnjanja rezultata.

U posljednje dvije minute igra nešeg tima se “raspala” rukometaši Tunisa s igračem manje uspijevaju da postignu pogodak za 24:26, dok sudije iz Portugala našoj reprezentaciji sviraju probijanje.

Pobjedu u ovom meču Tunis je ovjerio u posljednjim sekundama utakmice kada su pogodili za konačan rezultat 24:27.

Najefikasniji u reprezentaciji BiH bili su Malinović sa šest te Ovčina i Vranješ sa po četiri gola, dok su Tunis predvodili Boughanmi sa sedam te Ben Salah i Toumi sa četiri gola.

U posljednjem kolu BiH u petak igra protiv Hrvatske, a Tunis protiv Irana. Bosni i Hercegovini je za plasman u osminu finala potrebna pobjeda nad Hrvatima, uz poraz Tunisa od Irana. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,