Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nakon neočekivanog poraza u Zavidovićima rukometašice Jedinstva spremne za Leotar (VIDEO)

Preuzmite sliku

Nakon pobjede na startu prvenstva na domaćem parketu nad ekipom Izviđača (35:24) i poraza u drugom kolu u Zavidovićima od Krivaje (28:25) rukometašice Jedinstva spremne su za susret trećeg kola u okviru kojeg će u Maloj dvorani Mejdan u subotu od 18:00 sati ugostiti ekipu Leotara iz Trebinja.

Tim pvodom danas je OŽRK Jedinstvo Tuzla organizovalo press konferenciju na kojoj je najavljen ovaj susret.

Predsjednik kluba Zvjezdan Karadžin na početku je kazao da bez obzira na određene povrede koju su igračice zadobile na teškoj utakmici u Zavidovićima koja se odvijala u čudnim okolnostima uz vrlo čudno suđenje siguran je u pobjedu popularnih Labudica protiv Leotara.

Radi se u teškim uslovima i okolnostima uz minimalna finansijska sredstva ali sam siguran da će forma rukometašica Jedinstva iz kola u kolo biti na sve zavidnijem niovu. U pobjeu protiv Leotara ne sumnjam” – kazao je Karadžin.

Trener OŽRK Jedinstvo Zvjezdan Tomić na press konferenciji također se osvrnuo na neočekivani poraz njegovog tima u Zavidovićima.

Poraz od Krivaje već smo arhivirali iz izvuki iz njega određene pouke i zaključke zašto smo izgubili utakmicu. Pored određenih zakulisnih igara koje su nas pratile moram kazat kako ni mi nismo bili pravi ali idemo dalje. Već sutra igramo protiv Leotara, pobjeda ne bi trebala biti upitna ali mene kao trenera ne zanima samo konačni rezultat već i načim na koji se on postigao” – kazao je Tomić.

Veliki hendikep za Jedinstvo je nemogućnost nastupa Marijane Sorak koja prema pravilima  Rukometnog saveza BiH ne može igrati s maskom na licu.

Rukometašica koja je pojačala Jedinstvo pred početak ove sezone Neira Midžić kazala je također kako je poraz od Krivaje bio veliki šok za sve igračice.

Uspjeli smo da se oporavimo od utakmice protiv Krivaje. Dosta smo radile na samopouzdanju i to ćemo pokazati protiv Leotara. Pozivam publiku da dođe i pruži nam podršku koja nam puno znači.” – kazala je Midžić.

Podsjetimo, nakon poraza u Zavidovićima ostavku na mjesto direktora Jedinstva podnio je Elmir Grabčanović ali njegova ostavka nije prihvaćena i vjerovatno će nastaviti s obnašanjem svoje funkcije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje