Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Najavljen “Rukomet na zrnu soli 2019”: U Tuzlu stiže Bayern München i rukometni velikani

Preuzmite sliku

Međunarodni turnir za veterane i veteranke “Rukomet na zrnu soli 2019” u petak i subotu će se u Tuzli održati po četvrti put. Tim povodom danas je održana i konferencija za medije.

Po broju učesnika ovo će biti najveći turnir do sada, jer je učešće potvrdilo 28 ekipa iz sedam zemalja, a najveće ime svakako će biti Bayern München kojeg u Tuzlu dovodi bivši trener rukometašica tuzlanskog Jedinstva, Zvjezdan Tomić.

  • – U proteklim godinama došlo je do velike ekspanzije veteranskog rukometa na Balkanu. Ove godine ćemo na turniru imati klubove iz sedam zemalja: Slovenije, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Srbije, Rumunije, Njemačke i BiH, a dolaze nam i velike rukometne legende kao što su Veselin Vujović, Svetlana Ceca Kitić i Jasmin Mrkonja – izjavio je Eldar Kadić, član Veterana RK Sloboda, koji organizuju turnir.

    Turnir “Rukomet na zrnu soli 2019” počinje u petak, 21. juna u 11.00 sati, a do svečanog otvaranja u 15.00 sati biće odigrano nekoliko utakmica.

    – Na turniru će učestvovati 16 muških i 12 ženskih ekipa. Muške ekipe će biti podijeljenje u četiri grupe po četiri tima, dok je sistem takmičenja kod žena takav da će postojati tri grupe sa po četiri tima. U subotu, 22. juna će od 11.00 sati početi utakmice za plasman, a svi susreti igraju se na Pomoćnim terenima Stadiona Tušanj – dodao je Kadić.

  • Učešće na turniru uzet će i Veteranke RK Jedinstvo Tuzla, koje su se zahvalile Veteranima Slobode što su na sebe preuzeli cijelu i zahtjevnu organizaciju ovog turnira.

    – Po četvrti put dobijamo priliku da primimo goste sa strane, uživamo u rukometu, sportu kojeg najviše volimo i da se družimo. Hvala im jer su nam omogućili ovako lijepu manifestaciju – rekla je, Melika Mujezinović, članica Veteranki OŽRK Jedinstvo.

    Elmir Grabčanović, član Veterana RK Sloboda zahvalio se svim sponzorima i JU Gradski stadion Tušanj koji je ustupio terene za odigravanje ovog značajnog veteranskog rukometnog turnira. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje