Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mejdan domaćin i rukometnim Zmajevima: Poznat skraćeni spisak rukometaša BiH za mečeve protiv Kosova u martu

Preuzmite sliku

Selektor muške seniorske rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Irfan Smajlagić odredio je skraćeni spisak igrača na koje računa u martovskim mečevima kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine protiv Kosova.

Na spisku se nalaze: Admir Ahmetašević, Bekir Čordalija, Ahmed Čabaravdić, Senjamin Burić, Adin Fajić, Amir Muhović, Elmir Građan, Vlado Draganić, Adi Mehmedćehajić, Luka Perić, Mladen Bošković, Mirsad Terzić, Mirko Herceg, Vladan Lončar, Igor Mandić, Edin Klis, Marko Davidović, Milan Vukšić, Luka Knežević, Marko Panić, Nedim Hadžić.

Naša reprezentacija okuplja se 6. marta u Tuzli, a do tada će biti i skraćen spisak. Zmajevi 8. marta od 20 sati i 15 minuta igraju protiv Kosova u Prištini, a četiri dana kasnije (nedjelja; 12. mart) dočekuju selekciju Kosova u Tuzli. Taj meč se igra od 17 sati.

Kvalifikacije završavamo u aprilu – 27. dočekujemo Sloveniju u Cazinu, a 30. aprila gostujemo Crnoj Gori u Podgorici.

Nakon dva odigrana kola naša reprezentacija nalazi se na 4. mjestu u grupi 8. BiH je u prvom kolu poražena od Slovenije u gostima sa 20:28, a nakon toga od Crne Gore u Sarajevu sa 25:36.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje