Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Marković pred Slovačku: “Nema mjesta za poraz, čista pobjeda i ništa drugo” (FOTO)

Preuzmite sliku

Rukometna reprezentacija BiH otputovala je danas u slovački Hlohovec, gdje će odigrati predposljednju utakmica kvalifikacija za SP 2017. godine u Francuskoj. 

Realno je bilo da pokažemo lice favorita i da smo igrali na Svjetskom prvenstvu u utakmici protiv Kosova, što smo pokazali u drugom poluvremenu. Ali odmarali smo ključne igrače za Slovačku, glavom smo bili tamo, jer je to velika utakmica za nas. Ja po prvi put žalim što u ovom susretu nemam Vranješa, jer za ovaj ‘fight’ u Slovačkoj on nam je jako potreban, ali mislim da to Milas može ‘zakrpiti’. Mi idemo s velikim ambicijama. Poraz ne dolazi u obzir čista pobjeda i ništa drugo.”  istakao je selektor Dragan Marković.

Reprezentativac Kosta Savić navodi da reprezentaciji BiH odgovara i poraz od 3 gola razlike, te pobjedom protiv Litvanije bi ostvarili baraž.  Ali u taboru našeg tima ne razmišljaju o tome i idu u Slovačku da se bore za pobjedu. “Biće teško, ali nadam se da ćemo uspjeti” dodaje Savić.

Utakmica Slovačka – BiH na rasporedu je u srijedu (13. januara) od 18:00h u sportskoj dvorani Na Zabrani u Hlohovecu, a utakmicu će suditi norveški dvojac Andre Hansen i Oisten Pettersen.

Rukometni Zmajevi će eventualnom pobjedom ili neriješenim rezultatom osigurati baraža za Prvenstvo svijeta naredne godine u Francuskoj. (S.M. | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje