Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Marković: Idemo dalje, mislimo na Makedoniju

Preuzmite sliku

Reprezentativce Bosne i Hercegovine zabolio je gubitak „bodova“ poslije očajne igre našeg tima u drugom dijelu utakmice s Austrijom.

Pušteno je da sve prenoći i nakon površnog gledanja nekih segmenata utakmice danas će se analizirati drugo kolo grupe, u kojem su Makedonija i Hrvatska zabilježile pobjede, a sa njima nam tek treba igrati.

  • selektor-dragan
  • Selektor Dragan Marković je poslije meča se pozdravio sa sportskim prijateljima, kojih je i u Kataru puno, i bio spreman za razgovor o reprezentaciji.

    – Odlično smo krenuli, ali smo u drugi dio ušli previše nervozno, bez tečnog napada što znamo odlično igrati. Nervozni smo, ne igramo tečno u napadu, kao što smo do sada igrali. Imali smo mnogo tehničkih grešaka i mnogo laganih promašaja, ali mislim da ćemo uspjeti pobijediti nervozu. Rezultat je realan i Austrijanci su zasluženo pobijedili, oni imaju iskustvo ovakvih turnira, a nama je ovo turnir na kojem moramo bilježiti iskustvo i izaći pametniji – rekao je Marković.

    On očekuje u susretu s Makedonijom, koja se namučila s Iranom u utakmici na kojoj se vidjelo da ovdje niti jedan protivnik nije lagan, novi preporod svoje ekipe „da se malo primirimo“, jer na borbenosti Zmajeva u meču s Austrijom se nema šta prigovoriti.

    – Idemo dalje, na redu je Makedonija, a i oni imaju puno oscilacija u igri. Nama su Makedonci u mislima i protiv njih moramo odigrati puno bolje – kazao je Dragan.

    (Fena)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje