Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Markota: Naš cilj je da Mejdan ostane neosvojiv

Preuzmite sliku

Rukometni klub “Sloboda“ danas je održao press konferenciju pred sutrašnju utakmicu sa Rukometnim klubom “Gračanica”.

Utakmica prvog kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine igra se sutra, 21. septembra, u 19 sati. Na press konferenciji medijima su se obratili trener naše ekipe Siniša Markota i rukometaš Alen Ovčina.

„Sutra nam dolazi ekipa Gračanice, koju, kao i sve ostale ekipe, veoma cijenim i poštujem. Sama činjenica da je to kantonalni derbi ima malo veće značenje, a u derbiju su uvijek svi rezultati mogući. Najprije bih ekipi Gračanice čestitao na prolasku u drugo kolo EHF European Cup-a i želim im da što bolje prezentiraju bosanskohercegovački rukomet u Europi. Sutra nas očekuje jedna jako zahtjevna, teška utakmica protiv vrlo kvalitetne ekipe. Oni su dobro krenuli u sezonu, nemaju šta izgubiti, dolaze rasterećeni. Naš cilj je da Mejdan ostane neosvojiv i ove sezone, otkad sam ja došao i nadam se da će igrači shvatiti važnost utakmice. Pripreme za ovu utakmicu su kratke jer nemamo puno vremena, samo dva dana, ali ista je situacija i u Gračanici, tako da smo tu jednaki što se toga tiče. U derbiju uvijek pobjeđuje jedan ekstra dan, nadahnutost nekog pojedinca, u većini slučajeva ekipa koja želi više pobijediti. Nadam se da će igrači sutra izaći sa takvom mišlju, da će ostaviti srce na parketu i ovom prigodom pozivam navijače da dođu u što većem broju i da nas podrže u sutrašnjem derbiju“, izjavio je trener Siniša Markota.

Prisutnima se obratio i Alen Ovčina, koji je najprije čestitao ekipi Gračanice na ostvarenim rezultatima.

„Što se tiče same utakmice, sigurno da nas čeka jedna teška utakmica s obzirom da su oni u pobjedničkom nizu, mi smo tek odigrali prvu utakmicu. Analizirali smo ih koliko- toliko, ali nema tu nešto puno razlike u odnosu na prošlu godinu, otišlo je nekoliko igrača, došlo je nekoliko novih, ali stil igre je pretežno isti. Fokusirat ćemo se da damo maksimum na terenu i da pobjeda ostane u Tuzli. Ovom prilikom također pozivam navijače da dođu u što većem broju jer nam je pobjeda i podrška veoma važna“, zaključio je Ovčina.

Još jednom napominjemo da se utakmica protiv ekipe Rukometnog kluba „Gračanica“ igra sutra u Mejdanu od 19 sati.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje