Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Lijep gest: Bivši igrač RK Sloboda Jasmin Jahić donirao lopte omladincima kluba

Preuzmite sliku

Iako je sport, a posebno rukomet, u Bosni i Hercegovini pao na veoma niske grane na koji je najviše uticala sama organizacija rukometnih struktura i po običaju finansijska situacija u BiH, lijepe stvari u smislu donacija bivših igrača svojim klubovima ne trebaju proći nezapaženo.

Zahvaljujući donaciji bivšeg igrača RK „Sloboda“ Tuzla i sadašnjem članu UG „Veterani RK Sloboda“ Tuzla Jasminu Jahiću polaznicima i članovima Omladinskog pogona RK „Sloboda“ Tuzla je obezbjeđeno 10tak lopti i ljepilo za prvu ekipu, kako bi djeca zavoljela rukomet i imala adekvatne uslove za sportske aktivnosti u trenažnom procesu. Jasmin Jahić je trenutno u Švedskoj i koristi svaku priliku da obraduje i prvu ekipu RK „Sloboda“ Tuzla sa nezaobilaznim donacijama, ali posebno dječake iz Omladinskog pogona.

  • Iz tih razloga ovakve stvari su od velikog značaja, ne samo za rukomet, već i uopšteno jer bi trebalo da podstiče i ostale entuzijaste i zaljubljenike u ovaj loptački sport.

    Nije prvi put da članovi UG „Veterani RK Sloboda“ Tuzla pomažu Omladinskom pogonu i svakako planiraju nastaviti sa akcijama u nastojanju da mladim rukometašima obezbjede osnovne rekvizite za njihovo rukometno razvijanje te raditi na popularizaciji rukometa kako u Gradu Tuzla tako i na području čitave BiH, saopšteno je iz UG „Veterani RK Sloboda“ Tuzla. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje