Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Lijep gest Banjalučana: RK Borac pomjerio meč da rukometaši i navijači Sloge mogu iftariti

Preuzmite sliku

Na današnji dan 1976. godine Rukometni klub Borac iz Banjaluke stigao je do najvećeg uspjeha u historiji sporta Banjaluke – titule šampiona Evrope.

U finalnom susretu tadašnjeg Kupa evropskih šampiona, tog 11. aprila 1976. godine banjalučki rukometaši savladali su dansku Fredericiju rezultatom 17:15 i donijeli pehar zbog kojeg i danas rukometna Evropa sa velikim poštovanjem izgovara ime Borca.

Upravo na dan kada je Borac pokorio Evropu na njegovu adresu stigla je zahvalnica rukometnog kluba Sloga iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja za gest Banjalučana.

Naime, RK Borac m:tel pristao je na pomjeranje termina utakmice sa Slogom kako bi njihovi igrači i navijači mogli da iftare, a potom dođu na utakmicu.

Klub iz Gornjeg Vakufa – Uskoplja zahvalio se Borcu na svojoj facebook stranici i podsjetio da su crveno-plavi upravo na današnji dan osvojili titulu šampiona Evrope.

„Kada to nisu htjele komšije iz Bugojna, jesu Banjalučani!!!

Na zahtjev uprave rukometnog kluba Sloga upućen prema RK Borac Banja Luka da se utakmica 23. kola premijer lige BiH između RK Sloga i RK Borac odigra u pomjerenom terminu od onoga predviđenog po propozicijama RSBiH, a sve u cilju radi Ramazanskog blagdana i iftara, utakmica koja se trebala igrati u 19:00 h zvanično će biti odigrana u 20:45 kako bi svi postači mogli na miru iftariti i stići na vrijeme na utakmicu.

Sjajan gest Banjalučana na čelu sa direktorom gosp. Ljubišić Bojanom i trenerom Mikić Mirkom koji su izjavili da im je veliko zadovoljstvo igrati u Gornjem Vakufu Uskoplju a pogotovo što su tribine ispunjene,rukomet se i igra radi publike i rado ćemo izići u susret da se utakmica igra u 20:45.

Rukovodstvo kluba RK Sloga zahvaljuje se RK Borac ,koji je upravo na današnji dan postao prvak Evrope

Nije teško biti gospodin, 20.04.2022. U 20:45 dočekajmo šampiona BiH u ispunjenoj dvorani“, stoji u objavi rukometnog kluba Sloga. (Mondo.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje