Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Labudice rezultatom 23:29 slavile pobjedu u Bihaću

Preuzmite sliku

Rukometašice OŽRK “Jedinstvo” Tuzla u  četvrtom kolu ženske rukometne Premijer lige BiH ostvarile su pobjedu rezultatom23:29 u Bihaću nad ekipom ŽRK “Bihać”.

Iako su popularne Labudice uoči duela sa ekipom Bihaća važile za favoritkinje tu ulogu trebalo je opravdati i na parketu što je na kraju i postignuto.

Najefikasnija u redovima Jedinstva bila je Admira Zvekić sa osam postignutih golova dok je sjajna Neira Midžić doprinijela pobjedi sa pet golova.

Kod domaće ekipe raspoložene za igru bile su Renata Rajilić sa šest golova, kao i Vedrana Mihaljević te Branka Majstorović koje su po pet puta pogađale mrežu protivnika.

Trener Labudica Zvjezdan Tomić je kazao za Tuzlasnki.ba kako je veoma zadovoljan pobjedom u Bihaću.

Na samom otvaranju utakmice uspjeli smo ostvariti rezultatsku razliku koju smo čuvali do samog kraja. Sve igračice su upisale nastup u ovoj utakmici i ono što me posebno raduje da smo puno bolje izgledali na parketu u odnosu na prva dva kola, tu posebno mislim na igru u odbrani” – kazao je Tomić.

Tri utakmice četvrtog kola ženske rukometne Premijer lige BiH igrane su u subotu, postignuti su slijedeći rezultati: Krivaja – Katarina 35:28; Leotar – Goražde 23:31; Lokomotiva – Grude 19:38. Dok je trenutno u toku utakmica između ŽRK ”Mira” Prijedor i ŽRK ”Ilidža” Sarajevo. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje