Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kvalifikacije za EURO 2022: Bh. rukometaši traže iznenađenje protiv Njemačke

Preuzmite sliku

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će u Bugojnu ugostiti Njemačku u susretu petog kola grupe 2 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine.

Mnogo je kombinacija u kojima bh. tim može osigurati plasman na EURO 2022, ali najsigurniji je da priredi senzaciju protiv favorizovanih Nijemaca, a potom na gostovanju u Grazu kod Austrijanaca potvrdi drugo mjesto u grupi.

U određenom raspletu BiH može do završnog turnira i sa dva poraza u posljednja dva kola, ali je potrebno da se poklope rezultati određenih selekcija u preostalih sedam kvalifikacionih grupa.

O tome selektor Ivica Obrvan i njegovi izabranici ne žele previše razmišljati, nego su fokusirani na ono što će se dešavati na parketu u Bugojnu te 2. maja u Grazu.

“Pred nama su dvije odlučujuće utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Prva u četvrtak protiv reprezentacije koja dolazi u najboljem sastavu koji mogu trenutno izvesti. Sigurno je da su favoriti, ne samo protiv nas, nego i protiv mnogo reprezentacija u Evropi. Sam njihov dolazak u sastavu koji su najavili pokazuje njihovu ambiciju. Ja bih želio da ostanemo na tragu zadnje utakmice protiv Austrije sa koncentracijom, zalaganjem, borbenošću, da damo sve od sebe, zadnji atom snage, da pokušamo osvojiti bod ili pobijediti, što bi nas potpuno odvelo na Evropsko prvenstvo“, rekao je Obrvan uoči duela sa Nijemcima.

Utakmica BiH – Njemačka igraće se 29. aprila u Bugojnu s početkom u 16.10 sati. Posljednji susret grupe 2 bh. tim će odigrati 2. maja protiv Austrije u Grazu.

Poredak grupe 2: Njemačka 8 bodova, BiH 4, Estonija 2, Austrija 2.

Na Evropsko prvenstvo, koje će se od 13. do 30. januara 2022. godine održati u Slovačkoj i Mađarskoj, plasiraće se dvije prvoplasirane selekcije iz osam kvalifikacionih grupa i četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

Ranije su nastup na EURO 2022 osigurali domaćini te Španija i Hrvatska, kao aktuelni šampion i vicešampion Evrope.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,