Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Konačno poznato ko donosi odluku u EHF-u o slučaju Nuić

Preuzmite sliku

Prije dva dana, tačnije 31. januara istekao je rok za dostavu dokaza i papirologije rukometnim savezima BiH i Švicarske, vezano za nastup Tomislava Nuića na meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. u Danskoj i Njemačkoj.

Podsjećamo, Nuić je zaigrao u ovom meču, a nije bio u zvaničnom zapisniku, što je navodno greška delegata Darka Repenšeka, koji se doduše požalio na loše tehničke uslove.

Švicarci su žalili na nastup Nuić, iako smo ih na terenu dva puta u potpunosti nadigrali, a Evropska rukometna federacija (EHF) prihvatila je njihovu žalbu. EHF-ov rukometni sud otvorio je slučaj, a odluka se očekuje u narednih nekoliko dana. A ukoliko naš tim bude u baražu, tamo nas čeka veoma jaka selekcija Norveške.

  • EHF-ov rukometni sud ima devet članova, od kojih je jedan predsjednik, a dva potpredsjednika. Prvi čovjek ove institucije EHF-a je Kipranin Panos Antoniou, a interesantno je da se u ovom sudu kao član nalazi predstavnica švicarskog rukometnog saveza Yvonne Leuthold, inače bivša reprezentativka ove zemlje. Naravno iz Bosne i Hercegovine i tzv. Rukometnog saveza BiH nema nikoga, a nema ni predstavnika zemalja iz regiona. Iako su neki tvrdili da je komisija tek formirana, ovaj sud je stalni član EHF-ovih organa.

    Članovi EHF-ovog rukometnog suda:

    Panos Antoniou (Kipar) – predsjednik

    Henk Lenaerts (Holandija)- potpredsjednik

    Kristian Johansen (Farska ostrva) potpredsjednik

    Elena Borras Alcaraz (Španija) – član

    Ioannis Karanasos (Grčka) – član

    Libena Sramkova (Češka) – član

    Yvonne Leuthold (Švicarska) -član

    Urmo Sitsi (Estonija) – član

    Viktor Konopliastyi (Ukrajina) – član (Oslobođenje)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje