Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Klubovi se utrkuju za rukometnog diva iz Konga: Svjetsko prvenstvo završio s postignutih 20 golova

Preuzmite sliku

Jedan od najsimpatičnijih rukometaša na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu u Egiptu bio je kongov pivot Thierry Gauthier Mvumbi, div od 137 kilograma pa je očekivano bilo da će imati mnogo ponuda za nastavak karijere.

Prvenstvo je završio s 20 golova na kontu, a za ovog člana francuskog četvrtoligaša Dreuxa zanima se pola prve francuske lige.

“Iako znam da je ovo posao, sve mi je ovo novo. Ne znam još šta bih rekao. Uskoro ću odlučiti gdje ću nastaviti karijeru”, rekao je Mvumbi.

Inače, tokom prvenstva javio mu se i legendarni košarkaš Shaquille O'Neal, koji je dobio informaciju da u Egiptu igra rukometni Shaq.

“Snovi ne postaju stvarnost ako ne vjerujete u njih. Moj idol i zvijezda Shaq, hvala ti na podršci i lijepim riječima. Sve što imam za reći, jest da treba živjeti svoj san i boriti se za njega”, rekao je igrač koji je svjetskim prvacima Dancima zabio četiri gola.

“Pivot sam koji osvaja prostor. Nikad u životu nisam sanjao da ću igrati na Svjetskom prvenstvu, zato treba dati sve od sebe jer se to može desiti jednom u životu. Morate uživati u tome”, poručio je Mvumbi.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje