Utorak, 19. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Katastrofalan poraz rukometaša BiH od slabašne Estonije

Preuzmite sliku

Popularno

Katastrofalno prvo poluvrijeme odigrala je reprezentacija Bosne i Hercegovine. Izabranici selektora Bilala Šumana jednostavno su bili previše indisponirani i ništa nije funkcionisalo, kako u odbrani, tako ni u napadu.

Promašili smo dva sedmerca, Burić nije uspio da ponovi partiju na golu kao u Sarajevu, pa su Estonci na odmor otišli sa velikih šest razlike (17:11). Odbrana 6:0 vrlo često je djelovala kao da je nema.

Estonci su pogađali iz svih pozicija, kako su prilazili našem golu i pogađali mrežu Burića, dok u napadu nije bilo dobrih rješenja. Sreća je bila samo što su Nikola Prce i Mirsad Terzić preuzimali odgovornost u teškim momentima, te pogađali, pa nas tako i ostavljali u igri.

Početak drugog dijela pripao je našoj reprezentaciji. Šuman je na teren ubacio Faruka Vražalića, vratio na teren Vranješa, a upravo njih dvojica bili su strijelci pet od sedam golova do 40. minute. Tada je rezultat glasio 20:18 za Estoniju. Imali smo priliku da se vratimo u meč i u potpuni egal, četiri puta smo se odbranili, no nismo ni pogodili, pa je Estonija otišla na plus četiri. Šuman je nakon toga bio primoran da pozove minutu odmora, a nakon te minute odmora, sjajno je nastavio igrati Vladimir Vranješ, koji je postigao dva gola za 22:20.

Odbrana se u tim trenucima uozbiljila, imali smo šanse za minus jedan, ali nismo uspjeli jer smo pravili početničke greške, te Estonci odlaza na 23:20. I kad god smo imali priliku da se vratimo u meč i dođemo do izjednačenja nismo uspijevali, a samo zahvaljujući odlično raspoloženom Vladimiru Vranješu u posljednjih pet minuta ušli smo sa zasotatkom od dva gola (24:26). Imali smo novu šansu da bar dođemo na minus jedan, ali nismo pogodili, pa su Estonci pogotkom Jaanima otišli na 27:24, te je Šuman bio primoran pozvati novu minutu odmora.

Nešto više od dvije minute do kraja meča bh. tim je golom Faruka Vražalića doša na 27:25. Minutu i pol do kraja Panić je poklonio loptu Estoncima, a oni prvo vode sa 28:25, te nakon nove greške sa 29:25, što je na kraju bio i konačan ishod susreta.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,