Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kapiten Mirsad Terzić propušta utakmice baraža protiv Grčke

Preuzmite sliku

Kapiten rukometne reprezentacije Mirsad Terzić zbog povrede leđa propustit će kvalifikacione susrete Zmajeva protiv Grčke zbog povrede leđa što će predstavljati veliki hendikep za naš tim, javlja N1.

“Nažalost neću doći danas na okupljanje reprezentacije BiH. Sinoć na zadnjoj utakmici prvenstva u Plocku očigledno sam napravio neki pogrešan pokret i donji dio leđa me ukočio. Mislio sam da dođem na pregled kod naših doktora i bodrim momke. Međutim, bilo je komplikacija za put avionom za Sarajevo. Adi Ahmetašević i ja smo trebali autom doći do Sarajeva danas, ali ne bi imalo smisla jer bi nakon 15 sati vožnje moja leđa bila samo gora”, rekao je Mirsad te dodao:

“Ovdje su mi doktori rekli da će oporavak trajati dvije sedmice. Ja se nadam da će biti i manje. Tako da otpadam za obje utakmice protiv Grčke i neću moći pomoći ekipi. Jako mi je žao jer imamo mnogo problema trenutno. Želio sam biti tu kada je najteže ali nije se dalo. Momcima želim puno sreće i zdravlja i da prođu Grčku.”

Tako su se nastavili problemi za našu selekciju koja je samo par dana pred ovaj susret ostala bez selektora Ivice Obrvana, a sada će mladi tim biti i bez kapitena.

Meč protiv Grčke igra se u srijedu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,