Nedjelja, 26. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Jedinstvo iz Tuzle i Radnički iz Goražda pobjednici turnira „Rukomet na zrnu soli“

Preuzmite sliku

Popularno

Veteranke Jedinstva iz Tuzle i veterani Radničkog iz Goražda pobjednici su četvrtog turnira „Rukomet na zrnu soli“ koji se u petak i subotu igrao na terenima JU „Stadion Tušanj“ u Tuzli.

Tuzlanke su u finalnoj grupi savladale NS Veteranke i igrale neriješeno sa ekipom Ravangrad iz Sombora, te sa četiri boda osvojile šampionsku titulu jer su NS Veteranke i Ravangrad Sombor odigrale utakmicu bez pobjednica.

U muškoj konkurenciji titulu osvojenu prošle godine odbranili su veterani Radničkog iz Goražda. Dječaci sa Drine su u finalu pobijedili Mlade veterane iz Prilepa (Makedonija) sa 9:7.

  • Treće mjesto pripalo je ekipi Nove Gradiške iz Hrvatske, a četvrto beogradskom BASK-u.

    Na turniru je učestvovalo oko 300 veteranki i veterana iz 28 klubova iz sedam država: Slovenije, Makedonije, Srbije, Hrvatske, Rumunije, Njemačke i BiH. Svojim prisustvom turnir su uveličali Svetlana Ceca Kitić i Jasmin Mrkonja.

  • Na završnoj večeri koja će se održati u subotu uvečer u Hotelu „Rudar“ dodijelit će se pehari i medalje, te proglasiti najbolji igrači, golmani i strijelci turnira „Rukomet na zrnu soli“.

    Organizatori turnira VRK „Sloboda“ Tuzla zahvaljuju se svim institucijama, kompanijama i medijima koji su pomogli održavanje rukometnog spektala na stadionu „Tušanj“. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,